2017. január 15., vasárnap

Mit olvastam tavaly?

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon régen volt bejegyzés, de mivel új év van, gondoltam összeszedem, hogy miket olvastam tavaly, hiszen ez a blog is tartalmaz könyvajánlókat. 
Megpróbáltam megcsinálni egy könyvkihívást, aminek a lényege az lett volna, hogy idén elolvasok húsz könyvet, de sajnos nem jött össze, mert kevésnek bizonyult ez az 52 hét.
Nézzük is a könyveket!


  • Cecelia Ahern: Nyomomban az életem - 472. oldal    
 Ez volt az első könyv 2016-ban, amit elolvastam. Nem sorolnám a kedvenceim közé, mert voltak benne furcsa és homályos részek, de azért nem volt annyira rossz. Először kell egy kis lendület az olvasásához, mert nem egy egyszerű regény, de a közepe felé már sokkal olvashatóbbá válik. 

  • Cecelia Ahern: U.I Szeretlek - 510. oldal
 Ezt a könyvet egy barátnőm ajánlotta, aki szerint elgondolkodtató regény . Igaza volt. Nem egy könnyű olvasmány, már csak a témáját tekintve sem, de mégis nagyon olvasható regény. A filmet még nem, csak az előzetesét láttam - mondjuk már egy ideje a megnézendő filmek listáján van -, viszont mindenkinek azt ajánlom, hogy olvassa el a könyvet (is).

  • Stephen King: 11/22/63 - 761. oldal 
 Ez az a könyv, amit minden iskolás számára kötelezővé tennék. Már csak a tartalma miatt is. Az egész könyv a Kennedy gyilkosságról szól, viszont egyáltalán nem unalmas, sőt kifejezetten izgalmas könyv. Habár nagyon kell figyelni a regény minden egyes részletére, mert csak úgy lehet megérteni, de nagyon megéri. 

  • Stephen King: 11/22/63 - 375. oldal
Az előző könyvnek ez a folytatása, így én is két részletben írom ide. Mint ahogy írtam ez egy kiváló regény, ezért a következő posztok valamelyikében részletesebben fogok írni róla. 

  • Cecelia Ahern: Életed regénye - 394.oldal 
 Az első pár oldal nyomasztóan hatott rám a történet miatt, de aztán beindultak az események és egyáltalán nem lett unalmas a könyv. Sőt! Ahern-nek sikerült egy nagyon mozgalmas és kreatív történetet írnia. Számomra először egy kicsit idegen volt a könyv, mivel a főszereplő eddigi életéről nem sokat tudtam meg, de ez a cselekmény előrehaladtával megváltozik. Érdemes lenne elolvasni azoknak, akik egy kis mozgalomra vágynak egy regényben, de elegük van a vámpírokból, koboldokból és egyéb lényekből.

  • E.L. James: A szürke ötven árnyalata - 524. oldal
A szürke ötven árnyalta volt az első ilyen regény, amit olvastam. Mentségemre szóljon, hogy nem tudtam, hogy miről szól,viszont mindenki erről beszélt, így gondoltam nem lehet annyira rossz könyv. Mondjuk én egy olyan típus vagyok, aki először elolvas több száz oldalt, majd megnézi a filmet. Mondjuk a filmet a mai napig nem láttam. 

  • E. L. James: A sötét ötven árnyalata - 570.oldal
Ha már belekezdtem és elolvastam az első részét, akkor gondoltam, hogy tovább olvasom. Kíváncsi voltam, hogy mi fog történni Mr. Grey-jel és Anastasia-val. Mondjuk ebben a kötetben már több cselekmény volt és nem csak +18.as dolgok.    

  • E. L. James: A szabadság ötven árnyalata - 634. oldal
Ennél a kötetnél nem akartam, hogy vége legyen. Viszont, hogy egy korábbi ajánlómban írtam szerintem a végét egy kicsit összekapkodta az írónő. Mármint én biztosan nem így írtam volna meg a végét. Annak ellenére, hogy nagyon sokan szidják, szerintem egy viszonylag jó trilógiáról beszélhetünk. Mondjuk az én nézeteimet tekintve néha kiütötte a biztosítékot Mr. Grey viselkedése. 

  • Jus Accardo: Touch- Érintés - 364.oldal

  
Na igen. Ez egy tipikus csajos regénynek indult. De csak indult, merthogy nem az egyáltalán. Először én is azt hittem, hogy egy tipikus " meglátja a lány az elérhetetlen szépfiút, akin segít, mert valami csip-csup baja van, a fiú észreveszi és aztán dúl a love." Hát nem. Sajnos még nem jelentek meg a folytatások, merthogy ez egy többrészes regény lesz. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert egy ilyen könyvet nem lehet kihagyni. 

  • Marian Keyes: Van valaki odaát? - 635.oldal

Nos, ez az a könyv, amit majdnem abbahagytam egy egészen egyszerű oknál fogva: az eleje másról sem szólt csak a határtalan önsajnálatról. Aztán mégsem tettem le, merté érdekelt a dolog miértje. Utólag nagyon jól tettem ,hogy elolvastam, mert sok mondanivalója volt még a regények az önsajnálaton kívül. először azt hittem, hogy egy könnyed romantikus regény lesz, de sajnos nem lett az. Azoknak ajánlanám, akik nem riadnak vissza egy kis depitől, amit a könyvtől kapnak. 

  • E.L. James: Grey- A szürke ötven árnyalata Christian szerint - 712. oldal
Ez A szürke ötven árnyalatának egy másik szemszögből megírt változata. Egyrészt nagyon fura így olvasni, miután befejeztem a trilógiát, mert ebben Christian megmutatja egy teljesen másik oldalát. Vicces, ugyanakkor ennek a segítségével kicsit jobba megérthetjük Mr. Grey-t.


  • Cecelia Ahern: A vétkes - 381.oldal
Az első pár oldalnál még bennem volt az, hogy ez egy tipikus regény lesz, ahol a főhős természetesen Jó, de aztán valami törtnéik és megváltozik a világnézete és Rossz lesz. De ez a könyv egy kicsit durvábban tárja fel a tényeket. Szerintem megéri elolvasni, mert annak ellenére, hogy megvannak a hibái egy nagyon jó regényről beszélhetünk. Ráadásul a folytatások is hamarosan megjelennek majd, bár, ha valaki nem olvassa tovább, akkor a vége miatt akár egy lezárt műnek is tekintheti.

  • Leiner Laura: Akkor szakítsunk - 336.oldal 
Hogy hogyan lehet megírni pár órát 336 oldalban? Kérdezd meg erről Leiner Laurát, mert neki sikerült egy szórakoztató, cseppet sem unalmas regényt írnia pár óra történésével. Nem akarom az egekbe magasztalni az írónőt, azt megteszi helyettem más, de az biztos, hogy a mai fiatalokról egy nagyon meggyőző képet tud alkotni. A címével ellentétében, nem egy önsajnálatról szóló könyvről beszélhetünk, hanem egy rendkívül szórakoztató regényről. Érdemes elolvasni. 

  • Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. Kezdet - 386.oldal  
 Először még olyan 2011. körül olvastam a sorozatot és már akkor nagyon tetszett. 2016-ban újra elkezdtem, mert kíváncsi voltam, hogy még mindig olyan jónak tartom-e, mint akkor. Még most is jókat nevetek rajta és jól esett újra elolvasni, de most már észrevettem benne egy-két alaphibát; mint például a szóismétlés és a cselekmény ismétlése.

  • Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. Együtt - 392.oldal
Ezt a részét már nagyobb kedvvel olvastam, hiszen a főszereplő már beilleszkedett és ezért sokkal oldottabb a hangulata a könyvnek, mint az előzőnek volt.  
  • Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. Egyedül - 457. oldal

 Na, ennél a résznél alig vártam, hogy vége legyen, mert már elegem volt a főszereplő szenvedéséből. Komolyan, ennyi sírást én még nem olvastam egy könyvben. Vajon pszichológus látta már ezt a lányt?

  • Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 4. Barátok - 444.oldal 

Ennek a résznek viszont nem vártam a végét. Annak ellenére, hogy még vissza volt négy rész - és már olvastam is- tudtam mi fog történni és nem akartam. Másrészt viszont örültem, hogy megszabadult a főhős a "zavaró tényezőtől". 

  • Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. Remény - 485. oldal
Ez a kedvenc kötetem mind közül, mert, mert. ( Ha eddig kibírtam spoiler nélkül, akkor már itt is ki fogom.) Szóval most még csak idáig jutott, de amint meglesz a következő része, sőt ha az összeset elolvastam, akkor hozom ebből is a részletes "kritikát". 


Ez összes 18 darab könyv volt és összesen 8832. oldal. Mondjuk idén meg fogom dönteni, az biztos.