2021. március 17., szerda

Jogsim lesz #2

 A sikeres KRESZ vizsga után szinte azonnal elkezdtem az elsősegély tanfolyamot, ami nélkül nem is lehetne jogosítványom, így minél előbb szerettem volna megszerezni az igazolást, hogy később csak a vezetésre tudjak koncentrálni. 

Szerencsésnek mondhatom magam abból a szempontból, hogy az országos lezárások előtt sikerült elvégeznem a tanfolyamot, ami igazából könyebben ment, mint hittem. Ehhez sem kellett más, mint egy személyi igazolvány és pénz, illetve egy kis belefektetett idő és energia. Ha jól tudom lehet válsztani az autós iskola és a Vörös Kereszt által szervezett tanfolyamok közül, így én a Vörös Keresztet választottam, mert több jót hallottam a sikeres teljesítéssel kapcsolatban. 

De hogy mit is jelentett a tanfolyam a gyakorlatban? 

Az első alkalommal elméletben megtanultuk a legfontosabb dolgokat, mint például az újraélesztést, kötözések stb., majd a következő alkalommal már a gyakorlatban néztük meg és mutattuk be a tudásunk. Igazából, ha valaki odafigyel és tanul a szervezők által kiadott anyagokból akkor elég könnyen fog menni a gyakorlatban is és nem kell megijedni tőle. A gyakorlás után már csak a vizsga volt hátra, ami pár perc alatt lezajlott. Természetesen a pandémia miatt, most kicsit másképp alakult a vizsga, hiszen nem egymáson kellett bemutatni a szituációt, illetve az újraélesztést sem kellett végig csinálni lépésről lépésre, hanem el kellett mondani helyette, azonban úgy gondolom, hogy ez semmit nem változtatott a vizsgán.



Úgy gondolom, hogy a jogosítványszerzés legkönyebben teljesíthető vizsgája volt ez, azonban mint mindenre erre is készülni kellett. Közel sem olyan bonyolult és szerteágazó, mint a KRESZ tananyag és vizsga, de muszáj készülni rá. Egy a lényeg, mint minden ilen szituációban; a magabiztosság. Csak hátrozottan és lényegretörően. 

A jogsi szerzésem utolsó lépcsőfoka a vezetés lesz, ám még fogalam sincs arról, hogy mikor vagy hogyan mehetek az első órámra. Még nem küldtek visszajelzést az iskolától, illetve a lezárás miatt március 22.-ig semmi esély arra, hogy elkezdhessem. Reménykedem benne, hogy minél előbb sorra kerülök és volán mögé ülhetek, mivel nyár elejére már szeretnék jogosítványt szerezni. 

A követező Jogsim lesz bejegyzésben a vezetési órán szerzett tapasztalatokat írom le, majd magát a vizsgát, így várhatóan még két része lesz a sorozatnak. 

Ti hogy álltok a jogosítványszerzéssel?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése