2015. május 3., vasárnap

A legidegesítőbb......

Hola!

Ma egy Bosszantó.... poszttal érkeztem, ami egy kisebb sorozat lesz majd.
Ez a bejegyzés a legidegesítőbb facebookozókról fog szólni.
Ugye megvan az amikor görgetsz a facebook posztok között és amolyan "ezmegminek? / ezmegkitérdekel?" fejet vágsz néha. Nekem is. Sokszor csak ülök és bámulok a monitorra és azt kérdezgetem magamtól, hogy vajon mit érezhet az aki, ezeket kiposztolja.
Persze, tévedésbe ne essünk, kell, hogy tudassunk egy-két infót magunkról, kell, hogy kiadjuk magunkból a rosszat, vagy akármit; de így?
Most nézzük a legidegesítőbb facebookozókat és posztokat: 


  • Játékfelkérések: MIÉRT? Ha akarok úgy is játszom, ha nem akkor akár 100 felkérést is küldhetsz, akkor sem fogom kipróbálni. Tudom, hogy valamelyik játéknál több pontot ad, de idegesítő, ha 10 értesítésből 8 játékfelkérés.
  • Képmegosztások, hozzájuk nem tartozó idézetekkel:  Valamiért nagyon pipa tudok lenne, ha valaki folyamatosan képeket oszt meg magáról vagy vele kapcsolatos dolgokról, ráadásul még idézeteket is ír melléjük, az már tök mindegy, hogy egyáltalán nem passzol a képhez. Ilyenkor két dolog jut eszembe: Az egyik, hogy az illető szövegértése egyelő a nullával, a másik, hogy nagyon okosnak akar tűnni, ezért kimásol egy idézetet, ami szerinte a legjobban hangzik, hátha más nem jön rá, hogy mi van odaírva.
  • "Miért?": Avagy a világfájdalommal rendelkező tízévesek. Nagyon irritáló tud lenni számomra, amikor egy tízéves kislány küszködik eget rengető fájdalommal. Tudom, hogy őket is komolyan kell venni, hiszen ugyanúgy lehetnek lelki betegek, mint egy idősebb, tapasztaltabb ember, de szerintem nem facebookon kell ezt megvitatni. A másik, még ehhez tartozó,: Jhajj... nem lehet igaz! -Mi a baj? - Semmi!/ Privátban.....Akkor miért írtad ki?
  • XY pizzát evett.....XY kólát ivott......:  Avagy írjunk ki mindent, mert mindenkit annyira érdekel, hogy éppen mi történik velem! Persze, le lehet tiltani az adott ismerőst, de nem azért jelöltem be, hogy utána tiltsam. Természetes, hogyha valami jó történik meg kell osztani, de feltételezem, hogy mindenki evett és ivott már különböző dolgokat. Nem mindenki kíváncsi az életünk minden egyes pillanatára, ráadásul szerintem kell lennie agy ember életében privát szféra, amit illik megtartani magunknak. 
  • Hejezsirás:  A halálom tud lenni, amikor valaki kiír valamit, vagy kommentel, írni viszont nem tud. Nem arról a néhány félre ütött karakterről van szó, vagy a vessző hibákról, mert az mindenkivel megesik, ráadásul nem a doktorinkat írjuk, de azért egy alapvető helyesírásra oda lehetne figyelni. Értem és tiszteletben tartom,hogy vannak diszlexiások és egyéb ilyen betegek, de nem hinném, hogy az ismerősök fele az. Az más helyzet, amikor, papírra vagy world-be írogatunk kis jegyzeteket, mivel azokat valószínűleg senki nem látja rajtad kívül, mint amikor kiposztolod és mindenki megtekintheti. A helyesírás szerintem alapvető műveltséghez tartozó dolog, amit mindenkinek el kellett sajátítani általános iskola alsó tagozatában - még mindig hangsúlyozom, hogy tisztelet az ezzel küzdő betegeknek - . El kell fogadni, hogy még a virtuális világban is meghatározza a személyiséged az írásod; ezért meg kell gondolni, hogy mit, mikor, hogyan írsz ki és ez vonatkozik a helysírásra is.
Vannak még ilyenek és ehhez hasonló dolgok, de nekem ezek a legidegesítőbbek. 

Természetesen tisztelet a kivételnek.
A poszt nem a fent említett pontok bármelyikét alkalmazó személy ellen szól, ez egy vélemény. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése