2015. május 31., vasárnap

A nagy hajrá

Sziasztok!
 Ma egy olyan poszttal jöttem, ami talán megkönnyíti ezt a két hetet, ami még vissza van a suliból. Remélem hasznos tippek! :)


 Lassan beköszönt a nyár, jön a jó idő, közel az iskolásoknak a szabadság.
Viszont mielőtt még ez eljönne, a diákoknak még van két hét a suliból, abból talán egy, amit tanulással töltenek. Sajnos vagy nem ebben az egy hétben még keményen kell küzdeni azért, hogy meglegyen a jobb jegy az év végén.
Tudom, most már mindenki úgy van vele, hogy minek tanulni, de most nem szabad elrontani a dolgokat, hiszen akkor hiába készültél 9 hónapot. Én is legszívesebben már most szüneten lennék és letudnám ezt a két hetet, de valahogy csak kibírom, ha más nem, kicsit többször nyomom meg a szundi gombot a telefonon, hogy el ne aludjak.  
Mivel sokan most is kétesre állnak – legalább is szerintem – ma egy kis listát hoztam, amivel talán segíteni tudok a túlélésben tanulásában. Persze ez nem az érettségizőkre vonatkozik – arra még nem dolgoztam ki külön stratégiát, de majd nekiállok annak is.
Akkor nézzük, hogyan tudsz javítani, úgy hogy mindenre maradjon időd:
ü  Nézd át miből állsz kétesre
ü  Gondold át, hogy miből adnák meg a jobbat kevesebb ötösért is
ü  Tedd fontossági sorrendbe a tantárgyakat
ü  Kérdezz rá minél előbb, hogyan tudnál javítani
ü  Több mint valószínű, hogy dolgozattal tudsz jegyet szerezni, ezért itt van néhány tipp a felkészüléshez
v  Tankönyvből keresd meg azt a részt, amiből írni fogsz és füzetből is
v  Olvasd át a könyvet figyelmesen majd a füzetet
v  Próbálj meg egy jegyzetet készíteni, amit majd óra előtt átnézel, fontos, hogy ide már csak a legfontosabb szavak, dátumok, események és fogalmak kerüljenek
v  Kezd el megtanulni az anyagot, de ne egyszerre, mert lehetetlen megjegyezni mindent
§  Tanulás közben próbálj beiktatni szüneteket
§  Menj ki a szabadba, tereld el a gondolataidat pár percre
§  Fontos, hogy nyugodt körülmények közt legyél, tehát ne facebookozz közben még akkor sem ha csak egy pillanatra akarsz felmenni megnézni mi történik a nagyvilágban
De ami a legfontosabb, hogy te akarj javítani, ne a szüleid vagy tanáraid kedvéért csináld. Ha nincs, motivációd keress magadnak egy célt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése