2019. október 29., kedd

Rácz - Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal - borítóleleplezés

Sziasztok! Ma is egy borítóleleplezéssel készültem Nektek, ezúttal egy magyar szerzőtől, Rácz - Stefán Tibortól hoztam legújabb könyvének borítóját. Korábbi regényei, a Fogadj el!, a Túl szép, a Mikrofonpróba és a Kapcsolatpróba, illetve az Élni akarok is nagy sikert arattak a hazai könyvpiacon. A Pokolba a jópasikkal! a szerző második Rubin Pöttyös regénye.

Fülszöveg:

A világ végére is követnéd azt, akit szeretsz?
Hunor igazi álmodozó. Egyetemre készülés helyett inkább szakácsnak tanulna, és a saját útját járná, ha túlféltő anyja és bátyja végre elengednék.
Viszont másra is vágyik: bátyja legjobb barátjára, a pokolian jóképű Gergőre, akibe már évek óta szerelmes.
Gergő kedves, vicces és figyelmes is, az a típusú srác, akivel minden tökéletes lehetne, ha nem vágyódna el annyira Magyarországról…
Ahogy beköszönt a forró nyár és az érzelmek is túlhevülnek, Hunor döntéshelyzetbe kerül:
Menjen, vagy maradjon?
Budapesten tartaná a családja és a főnöke, a morcos, de segítőkész Michelin-díjas séf, akitől sokat tanulhat.
London mellett is szólnak érvek, ezek közül a legerősebb a szerelem és az új kalandok ígérete.
Bármikor újrakezdheted az életed?
Hunor egyre jobban hinni akar ebben, csak azt nem tudja, hogy Budapesten vagy Londonban találhat rá a boldogságra…
„Akárcsak egy jó séf, Rácz-Stefán Tibor is gondos aprólékossággal válogatta össze legújabb regényének tökéletes hozzávalóit: Fiatalkori útkeresés, reménytelennek tűnő szerelem, a felnőtté válás nehézségei, finom ételek és egy minden szívet megdobogtató jópasi. Kell ennél több?” – Veronika’s Reader Feeder blog

Az év legszexibb és legérzelmesebb LMBT története.

Találj válaszokat a főhősökkel!

A kedvcsináló után pedig jöjjön a borító:


A fülszöveg alapján egy izgalmas regényre számíthat az olvasó, mely tele van útkereséssel, kérdésekkel és válaszokkal. Elnyerte a tetszésemet, hogy nem egy tipikus kamaszlány történettel nézünk szembe, hanem a magyar társadalom nagy részében még mindig nagy indulatokat kiváltó LMBT regényt vehetünk a kezünkbe, amiről remélem esik szó a könyvben is. Az egyetlen dolog, ami szemet szúrt, az az, hogy miért írja egybe a "jópasikkal" szót. Nem zavar, csak felkelette az érdklődésemet, hogy miért így van.
Maga a borító is tetszik, bár mostanság már túl sok a hiányos öltözetben ábrázolt férfiak képével díszített borító, ami miatt már kezdem úgy érezni, hogy kicsit slampos lesz ez a közeg. Ettől függetlenül viszont mind a betűtípus, mind a színek nagyon tetszenek és felkelette az érdeklődésemet a regény.

Az író Facebook oldala: kattints ide
Rácz - Stefán Tibor blogja: kattints ide
A szerző Instagram oldala: kattints ide
Ha kedvet kaptál a könyvhöz rendeld innen: kattints ide
Ha a váró / kívánságlistára szeretnéd tenni kattints ide

2019. október 10., csütörtök

Istók Anna: Semmiért egészen - borítóleleplezés

Szaisztok! Nem felejtettem ám el a #bloggergyorstalpalót, csak jelenleg más típusúbejegyzések kapnak prioritást, de mindenképpen be lesz fejezve. Addig is olvassátok el az első pár részt, amit közzétettem vagy a mai bejegyzést, ami szintén egy borítóleleplezés lesz. Ezúttal Istók Anna: Semmiért egészen című könyvéről hull le lepel. 


Fülszöveg:
Tudsz szívből szeretni?
Nándi és Flóra az egyetemen találkozik, ahol a jóképű fiú eltekeri a gépészkarra járó lány fejét. Senki sem jósol nekik nagy jövőt, de ők egymásba szeretnek és összeházasodnak.
A felszínen minden ideális. De vajon milyen sérelmek, hazugságok rejlenek a látszólag tökéletes kapcsolat mélyén? Mi lesz, ha egy nap az egyensúly felborul?
Valaki hibázik.
Valaki titkot rejteget.
Valakit megcsalnak.
Valaki pedig nekiáll, hogy igazságot szolgáltasson.
Vajon ki lehet a titokzatos szerető, aki eléri, hogy Nándi szép lassan feladjon mindent: családot, lakást, munkát, karriert? 
Vajon meddig éri meg bosszút állni, és mikortól kell megbocsátani?
Mindenki hibázik.
Te is.
Nézz csak tükörbe, azt hiszed, tökéletes vagy?

Egyszerűen izgalmas, titokzatos és izgalmasan titokzatos. Már a fülszöveg is felkeltette az érdeklődésemet és már várom, hogy olvashassak belőle. Kíváncsivá tesz, hogy az írónő annyira rejtélyesen fogalmaz mégis annyi mindent elárul egyetlen mondattal.
De lássuk a borítót.....




Nagyon tetszik. Egyszerűen nem tudok mást mondani és írni mint, hogy tetszik. Annyira illik a fülszöveghez és a könyv hangulatához, hogy még jobban felkeltette az érdeklődésemet. Letisztult, mégis sokatmondó és az az aprócska kérdés, "Tudsz szívből szeretni?"  nagyon üt. 
Ti mit gondoltok róla?

Ha neked is felkeltette az érdeklődésedet itt tudod megrendelni a könyvet: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/istok-anna-semmiert-egeszen-8534



2019. október 3., csütörtök

Sarah Addison Allen: Első fagy - Borítóleleplezés

Sziasztok! A Könyvmolyképző Kiadó által újra lehetőséget kaptam, hogy részt vegyek egy borítóleleplezésen. Ma Sarah Addison Allen könyvéről hull le a lepel. De nézzük is, hogy mit tartogat nekünk az írónő, aki 2007-ben adta ki első regényét, majd súlyos betegség után 2014-ben írt újra. 

A fülszöveg:

Boldogan éltek, amíg meg nem haltak?
Ahogy hűl a levegő, és hullani kezdenek a falevelek, a Waverley-nővéreket nyugtalanság fogja el. Túl könnyen elajándékozzák a szívüket, megzavarja a gondolataikat egy ezüstös hajú idegen, és furcsa hibákat követnek el. Olyan dolgokra vágynak, amiket nem kaphatnak meg, összezavarodnak, és a kelleténél többet adnak mások véleményére.
Még nehezebb megőrizni a hidegvérüket, amikor egy ismeretlen látogató bukkan fel, aki megkérdőjelezi a család legfőbb értékeit.
Ám az első fagy beköszöntével mindennek jóra kell fordulnia. Akkor végre virágba borul a bajkeverő almafa, és a körülötte kavargó varázslat is a helyére kerül. Claire és Sydney, a Waverley-nővérek, és Sydney tizenöt éves lánya, Bay soha nem látott kihívásokkal néznek szembe. 
Vajon össze tudják-e tartani a családot a különleges nap beköszöntéig?

Tudd meg, mi mindent tartogat ebben az évben sok az első fagy… 

A borító....:


Titok és paradoxon. Ez a két szó jutott eszembe, amikor megláttam a borítót. A titokzatos kastély és a fülszöveg, tökéletes összhangban van egymással és tökéletes paradoxonban a természettel.  
Tetszik, hogy a háttérben a kastély elmosódott, ugyanakkor a jéggel borított cseresznye előtérben van és szinte ragyog a képen. Tetszik, hogy a ennyire festői, ugyanakkor a virág és a gyümölcs fényképként van megörökítve. A betűtípus nagyon illik a kacifántos történetbe, ugyanakkor én teljes mértékben elhagytam volna a lila hátteret és átadtam volna a teret a hónak és a teljes fehérségnek, mely még több titkot rejt magában. Ugyanakkor ez a festői titokzatosság jellemző mindegyik Sarah Addison Allen könyvre, ezért teljes mértékben tetszik, hogy ezt a stílust követi.