2015. augusztus 31., hétfő

Back to school #3

Sziasztok!
Ma van a nyár utolsó napja, ami azt jelenti, hogy itt az iskola, újra előkerülnek a táskák. 
Ma én is összeszedtem, ami kellhet egy iskolatáskába, ami nálam inkább bőrönd. Gondoltam lefotózom a dolgokat és csinálok belőle egy BTS bejegyzést, hátha segítség lesz valakinek.
Akkor nézzük is!

Ezt a táskát még évekkel ezelőtt vettem, már nem emlékszem, hogy hol, de nagyon jól bírja a strapát. Előtte mindig egy évig használtam egyet, aztán ment a szekrénybe, viszont most nem, mert végre elférek benne, köszönhetően a nagy tárolóhelynek.
Hátul egy laptop tartó van, amit én a füzeteimnek tartok fent, előtte egy nagyobb rész a könyveknek, az előtt egy kisebb a bérletemnek, a neszesszernek, esernyőnek, üdítőnek és persze a szendvicsnek, ez előtt pedig egy kis rekesz található, ahova igazából csak zsebit szoktam tenni. Ráadásul még két oldalzsebe is van, amiket nem használok, de pl. egy nedves esernyőt oda lehet tenni.

Ez a tolltartóm és a teljes tartalma, amihez még jön egy hibajavító. Ezt a kis kék hengeres darabot még kilencedik elején vettem a Tescoban, azt hiszem 700-800 Ft-ért, de már nem emlékszem. Nagyon meg vagyok vele elégedve, mert sok minden belefér, annak ellenére, hogy kicsi. Eddig annyi hibája van, hogy sajnos kifolyt a barna tűfilcem és két kis pöttyöt hagyott maga után, amit nem tudok kiszedni semmivel.
A tollakról annyit, hogy tényleg csak ennyit viszek, mert azt tapasztaltam, hogy nem kell több, súlynak pedig nem cipelem. Van benne egy szövegkiemelő, radír, ami max. rajzhoz kell, egy db. ceruza, rotring, töltős ceruza ami igazából csak megtetszett és azért vettem meg, hegyező, két db. kék toll és egy piros és egy-egy fekete- barna tűfilc.

A BTS poszt első részében már megmutattam ezeket, de hát, itt is muszáj, hiszen belekerültek a táskámba. 
Hibajavítóra mindig szükség lehet, mert soha nem lehet tudni mit rontunk el; a kalendárka tényleg hasznos dolog, mert órarend is társul hozzá, ráadásul a tanárok nevét is be lehet írni azonnal; a kézfertőtlenítő pedig szerintem elengedhetetlen kelléke a táskának, főleg egy lánynál.

Angel collection.
Na, ez az a pénztárca, ami eddig a legtovább bírta. Eddig mindig szétmentek egy év után, most viszont nem. A belsejét nem akartam lefényképezni, de ez egy irattartó is egyben, nekem legalább is a bérletem itt van. Szeretem egyben tartani a dolgaimat, így legalább nem keverem el, így ez nekem a legmegfelelőbb tárca. Amúgy még ajándékba kaptam karácsonyra évekkel ezelőtt.

Ebben a kis neszesszerben minden elfér. Persze ennél jóval több dolgot szoktam belepakolni, de azokat nem gondoltam publikusnak, már ha értitek. Praktikus és diszkrét, ezért szeretem. Ebből sem kellett újat vennem idén, mert nem kopott el.
Szempillaspirál: MODA Lengtnenig Mascara  
Ajakápoló: PEARL Cynex Lipstick 
Bőrápoló/javító: Solutions BB 

Esernyő is fontos kelléke a táskámnak. Egyszer jártam pórul, mer szakadó esőben mentem haza és persze bőrig áztam. Ezt a kis csíkos darabot még egy Kínai üzletben vettem és büszkén jelentem ez nem ment tönkre két használat után! Van súlya, de nem kockáztatok meg egy-két hetes betegséget, azzal, hogy nem használom.

Na igen, ez a füzet olyan mindenes nálam. Mindig a táskámban van, így bármikor elő tudom venni ,hogy jegyzeteljek bele, mivel nem szeretem a tantárgyakhoz használt füzetembe kell írnom egy nem hozzá kapcsolódó dolgot. 
Amúgy bocsánat a fekete firkákért, de nem nagyon értek a szerkesztő programokhoz, úgyhogy maradt a jó öreg paint. Ott egyébként a nevem és az osztályom volt feltüntetve.


Ennyi lenne a mai bejegyzés, de még a következő hetekben, jövök BTS posztokkal, úgyhogy még nincs lezárva teljesen ez.
Mindenkinek sok sikert az iskolához! :)








2015. augusztus 25., kedd

Back to school #2

Sziasztok!
Mivel már majdnem itt a suli, ezért elkezdtem készülni rá és gondoltam megosztom veletek, hátha segítek vele.
A mai poszttal segíteni szeretnék a ráhangolódásra.
Nézzük!


Fontosnak tartom, hogy az új tanévet ne teljesen felkészületlenül kezdjük ezért ilyen tájban minden évben át szoktam nézni dolgokat és elkezdtek ráhangolódni.

  1. Nézd át, hogy mit kell még megvenned: Gondolom ti sem szerettek az utolsó nap rohangálni minden kis apró-cseplő dologért. Ezért jó, ha már minimum az iskola előtt egy héttel megvan minden.
  2. Nézd át legalább az érettségi tárgyakból az anyagot: Nem kell minden kis részletet még egyszer megtanulni, de jót tesz a memóriádnak, ha beleolvasol a jegyzeteidbe.Gondolom nektek is van olyan tanárotok, akik előszeretettel iratnak év eleji dolgozatot, ti pedig nem szeretnétek egy karóval indítani.
  3. Kötelező olvasmányok: A leleményesebbek már rég túl vannak rajta, de van olyan ember is, aki még csak most áll neki. Ebben az esetben nézd meg, hogy mi következik a tananyagban először. Logikával nagyjából rá lehet jönni, mivel pl. Janus Pannonius után nem jöhet József Attila. Azokba kezdjetek bele, amik még év elején kellenek.  
  4. Aki korán fekszik, jót alszik: Na, jó, ezt én találtam ki, de azért ez is kapcsolódik a témához. Mindennap próbáljatok meg egy kicsit korábban lefeküdni és korábban kelni, így könnyebben visszaszoktok a koránkelésre.
  5. TV, net, szabadság: Élvezzétek ki az utolsó szabadnapjaitokat, és ne egész napa TV előtt ücsörögjetek, hanem menjetek ki a szabadba és élvezzétek a nyár utolsó pillanatait aztán pedig nézzétek a kedvenc filmeteket vagy olvasatok.

Back to school #1

Sziasztok!
Sajnos hamarosan újra itt a suli, ezért nemrég megnéztem, hogy mit kell megvennem és mi az, ami nem fogyott el.
Kiskorom óta az, az elvem, hogy amiből még van, vagy nem biztos, hogy szükségem lesz rá, nem veszem meg, mert nem látom értelmét. Idén is ennek alapján vásároltam be a 2015-2016-os tanévre, de sajnos nem nagyon tudom, hogy milyen óráim lesznek, mert idén elvileg 3-4 új tárgyam lesz, ezért vettem bőven füzeteket. 
Idén kezdem a 11. osztályt, de mivel maradt még kilencedikből is füzetem felhasználom azokat is ebben a posztban is.


Nos, lássuk, hogy mit vettem a következő tanévre:

 Iskolai kalendárka:  599-  







Egy oldalon egy hetes naptár, ahova bármit fel lehet jegyezni, puska, tanár/osztálytárs névsor, órarend. Szerintem 599 Ft-ért megéri megvenni, mert ide minden belefér, ráadásul nagyon átlátható. Többféle színben és mintával kapható, de nekem idén ez tetszett meg.




Kézfertőtlenítő gél: 480-


Tavaly láttam még év elején egy pár osztálytársamnál és egyből rákérdeztem, hogy mi is ez valójában. Nagyon hasznos kis tubus lehet, például WC használat után és evés előtt is. Személy szerint szeretem a tisztaságot és a rendet, ezért is használom, persze nem viszem túlzásba. Ennyi pénzért szerintem megéri megvenni, hiszen a gyógyszerek többe kerülnek, ha megbetegszem.


Hibajavító: 199-

Volt már egy ilyen rolleres hibajavítóm és nagyon meg voltam elégedve vele, ezért vettem megint. Próbáltam már folyékony/ ecsetes változatot is, de egyrészt rettenetesen büdös másrészt összecsomósodik. De ez a rolleres nagyon bevált mert még a tolltartómba is elfér, ráadásul nincs szaga se.

Íróasztal borító:1500-

Eddig kettő hasonló borítóm volt, de mindkettő tönkrement az évek során, de ez remélem kitart egy darabig. Szeretem, mert vékony, térképes és védi az asztalomat mindenféle szennyeződéstől. Időnként le szoktam takarítani és kész.

Tűfilc, 10 darab:?-

Sajnos nem tudom az árát, mert tavaly vettem, de nem bontottam fel, mivel az előző doboz tűfilc még jó. Szerintem ugyanolyan mindkettő, ezért merem azt állítani, hogy nagyon jó dolog. Vékonyak, szépen fognak és hasznos például egy cím felírásakor vagy egy kifejezésnél. Színezni nem nagyon ajánlatos vele, mert hamar kifogyhat, de írni tökéletes.





Papír mappák:89/db-

Nem szeretem a csicsás mindennel összefirkált mappákat, mert vagy könnyen szakadnak vagy nehezek. Szeretem az egyszerűséget, ami itt is megmutatkozik. Mivel lesznek előkészítőim kellenek a mappák, amiket mindennap hordhatok. Persze ezek is elszakadnak év végére, de azért megpróbálok vigyázni rájuk.



Öntapadós füzet borító:599-

Igazából ezek könyv borítók, nem értem ,hogy miért füzetborítóként tüntetik fel. Lehet, hogy középiskolában már 'cikis', de én szeretem, ha év végén is hasonló állapotban vannak a könyveim, mint szeptemberben. Mindig veszek rájuk ilyen átlátszó borítót, ami sok szennyeződéstől óvja meg őket, mert hát a padban nem éppen van tisztaság a nap vége felé. Előnyük, hogy egy nedves törlőkendővel le lehet törölni és újra tiszta lesz. Hátránya csak az, hogy ha egyszer felragasztod, nem szeded le a könyv megsérülése nélkül. 


Pink spirál füzet: 499-

Két évig lila volt a töri füzetem, meg akartam tartani a "hagyományt", de csak ilyen színben volt. Szeretem, mert vastag, sokat lehet bele jegyzetelni és persze nem szakad el.




Négyzetrácsos ( kockás) füzet:?-

Na, igen, felkészültem kilencedik osztály előtt a matekórákra, ahol általánosba szinte mindig betelt két füzet. Úgy gondoltam, hogy akkor középiskolában még többet fogunk írni bele, ezért jó, ha veszek extra vastag kockás füzetet, de még ebben sem voltam biztos, ezért vettem belőle hármat. Szeretem, mert nagyon sokáig bírja és tényleg extra vastag, ráadásul ki lehet tépni a lapot, úgy, hogy utána le lehessen fűzni is. 

Sima spirál füzet:?-

Szerintem én egy osztálynak elegendő füzetet vásároltam kilencedikbe, de sebaj. Sima füzet bármikor kellhet, de akár itthon is jó szolgálatot tehet. 





Hungary spirál füzet:?-

Tavaly vettem, idén használom. Igazából, mikor ott álltam a gimnázium kapujában nem tudtam igazán, hogy miket kell vennem, ezért spirálokat vettem, mert ezt láttam a felsőbb éveseknél. Aztán rájöttem, hogy nem is olyan jó buli az ilyen füzet, mert a mindennapi használattól sajnos szétmegy a táskámban, ráadásul elég nehezek. 

Egyszerű vonalas füzet:?-

Ez az egyetlen egy darab maradt meg tizedikből. Valahogy nem voltak 2014-ben hozzám passzoló mintás füzetek, ezért választott inkább ezeket. Egyszerű, de legalább össze lehet firkálni az elejüket. Annyi velük a baj, hogy könnyen szakadnak és gyűrődnek, ami nem jó, főleg, amikor egy méretes törésvonal lesz benne szeptember elején.

Idén valahogy nagyon megfogtak ezek a cuki állatos füzetek, amik csak még jobban segítenek a tanulásban. Szeretem az állatokat, így nem volt nehéz összeválogatni őket, megtalálni sokkal nehezebb volt. Nem értem; miért nem rakják vissza az emberek a terméket oda, ahonnan elvették. Miért kell összedobálni és a legtávolabb eső polcra dobni? 
A muffinos és az Sweet füzet is                                                                             megtetszettek, úgy is édesszájú                                                                                  vagyok. 
                                                                   A motorok és az autók pedig mindig is                                                                  érdekeltek, úgyhogy nem volt kérdés,                                                                      hogy megveszem őket.












Nos, ezeket a füzeteket idén vettem, gondoltam így összerakva is lefényképezem őket.







Összességében eddig a tanszerek és a hozzátartozó dolgok nagyobb részét megúsztam 7559 Ft-ból, de persze ehhez nem adtam hozzá a tavaly megvett cuccaimat, a fehérneműket, a bérletemet és a tankönyveimet, ill. nem kellettek idén tollak és ceruzák, mert abból van egy halommal. 
Ennyi lenne a mai poszt, remélem tudtam egy kicsit segíteni, vagy kedvet kaptatok a vásárláshoz. :) Pár hét múlva újra jön egy Back to school poszt, amiben más kerül terítékre, illetve talán még lesz több ilyen, hiszen vissza kell rázódni a sulis hétköznapokba. 
Addig is jó nyaralás kívánok, élvezzétek ki a nyári szünet utolsó heteit!

2015. augusztus 1., szombat

Csak egy sorozat - Éjjel - Nappal Budapest

Sziasztok!
Egy előző posztban már hoztam Nektek egy sorozatot, ami a Don Matteo címet viselte. 
Most viszont egy "magyar" sorozatról szeretnék szót = betűt) ejteni; az Éjjel- Nappal Budapestről.


Akkor kezdjük is:
A sorozat még 2013 tájékán indul, ha jól emlékszem, de ekkor még nem néztem, mert úgy voltam vele, hogy biztosan egy Való Világhoz hasonló kaliberű sorozat lesz, de tévedtem.
Eleinte fogalmam, nem volt arról, hogy ki kicsoda és kivel van, de aztán belerázódtam egy-két hét alatt. Most már ott tartok, hogy mindennap megnézem, mert muszáj követni, hiszen ha egyszer elvesztem a fonalat nehéz lesz felzárkózni, mivel szinte minden héten feltűnik valaki új.
Úgy gondoltam, hogy először összegyűjtöm a jó és a rossz dolgokat a sorozatban, aztán pedig a szereplőket egy nagyon rövid kis jellemzéssel.

Szóval, kezdjük a jó tulajdonságokkal:

o   Színes egyéniségek, akik mindig a kiállnak önmagukért
o   Sokszor nevetséges szituációkba keverednek a szereplők, amit elég nehezen tudnak kimagyarázni
o   Folyamatosan megújuló karakterek miatt nem válik unalmassá
o   Néha lehet izgulni azon, hogy mi fog történni a szereplővel a továbbiakban
o   Nincs tele erőszakkal, ahogy minden második sorozat, csak néha van verekedés, akkor viszont nagy
o   A mai fiatalságról szól, persze sok túlzással (legalább is remélem)

Ezen a hat ponton kívül nem nagyon találok jó indokot s nézésre, ezért jöjjenek a rossz tulajdonságai:

§  Néhány szereplő viselkedése kibírhatatlan
§  Számomra sok benne a primitív dolog, ill. a hazugság: nem hiszem, hogy Budapesten meg lehet élni a semmiből, úgy, hogy lakbért fizetnek, közös költség, saját magára is költ és még félre is tud tenni
§  Könnyen befolyásolható lányok, amit megint csak nem hiszek
§  Akár hetekig ugyanazon a problémán rágódnak, ami egy kicsit unalmas
§  A csapat nagy része már „megvolt” egymásnak
§  Üvöltözés, üvöltözéssel vegyítve

Azt hiszem, hogy ha a negatív jelzőket kihagynák a sorozatból, akkor egy fantasztikus kis „magyar” dolog lenne belőle. De ugye, azt elfelejtettem említeni az elején, hogy 2011-ben indult a sorozat német változata a Tag- Nacht Berlin. Furcsa egybeesések vannak két műsor között, bár én csak véletlenül találtam rá a német verzióra, de volt bennem egyfajta kétség, hogy ezt magyarok találták ki. Viszont ennek ellenére úgy gondolom, hogy nézhető kis sorozat.

Szerintem elég ennyi bevezető, nézzük a szereplőket:

Ø  Joe: Az eredeti albérlet tulajdonosa. Ő a legidősebb tag, ennek ellenére befolyásolható. Kétlem, hogy ennyire manipulálni tudja a kanadai haverja. Eddig szerintem vele vagyok úgy, hogy semmi gáz.

Ø  Regina: Na, ő az a személy, akit nem bírok elviselni. Miért kell mindenért üvölteni? Ez a nő képtelen egy mondatot is elmondani visítás nélkül. Tudom, hogy ez a szerepe, de valahogy visszavehetne a hangjából. A másik része, hogy mindenbe beleavatkozik, mindig mindent jobban tud, de a saját élete romokban. Eddig ő rombolta szét a legtöbb kapcsolatot.

Ø  Lali: Nem tudom honnan szedték, azt sem, hogy ez a magyar ötlet volt-e, de kétségkívül nagyon eltalálták. Néha már idegesítő, hogy keresztbe tesz mindenkinek, de mindent megtesz a „családjáért”. Egy fedél alatt viszont semmiképp nem élnék vele.

Ø  Maja: A tipikus rosszakaró. Mindenkibe beleköt, de a saját hibáit nem veszi észre, csak ha valaki nagyon durván megleckézteti. Semmit nem akar csinálni, csak egész nap otthon ülni, de a pénzt azt elvárja. Nagyon unszimpatikus lány lett.

Ø  Marci: Nem értem, hogy mit esznek rajta annyira a lányok. Kezd ő is Reginásan viselkedni, ami bosszantó tud lenni, főleg, hogy idáig a saját életét nem tudta rendbe tenni. El kellene döntenie, hogy mit akar és cselekednie.

Ø  Barbi: A habos-babos barbie. Nem tudja elengedni Joe-t, de mindenáron gyereket akar. Nem tudja, hogy mit szeretne pontosan, csak saját magát őrli ezzel és persze a körülötte lévő embereket. Az ő nyávogása is idegesítő időnként, de sokkal elviselhetőbb, mint Regina.   

Ø  Gábor: Mostanában eltűnt a képernyőről. Ő volt az egyetlen, aki mindig kitartott Lali mellett és mindig vigyázott rá. Sajnos hagyja magát befolyásolni Lalinak, ami viccesen néz ki, főleg, hogy fél kézzel le tudna ütni a haverját.

Ø   Dávid: Amerikából jöttem, mesterségem címere: úgy „csicskáztattok”, ahogy akartok. Üzletvezető, akit úgy vernek át a többiek, hogy le sem esik neki a történet. Néha már fáj, hogy milyen idióta tud lenni. Viszont sajnálom, hogy egy nővel sem jön össze neki.

Ø  Kristóf: Most már kezd normális lenni a régi énjéhez képest. Már lehet vele beszélni és segít másoknak, ha megkérik rá, persze csak valamit valamiért alapon. Szinte ő az egyetlen, aki nem szerencsétlenkedik, és nem tudja átverni senki.

Ø  Dj: Neki sajnos nem tudom a nevét, mivel lemaradtam párrészről, Bécy üvöltéséből meg nem tudtam kivenni. Keveset szerepel, de akkor a profi zenészt adja.

Ø  Zsófi: „Sajnáloooom”. Az egyetlen mondat, amit megjegyeztem tőle. Mindig mindet elcseszett, és állandóan megbánt, amit tett. A sorozat szerint külföldön van, de lehet, hogy csak ideiglenesen, ahogy Gábor. Zsófi egy negatív személyiség, aki mindenkit csak megbánt akárhol van. Eddig 3 albérletből tették ki.

Ø  Félix: Zsófi párja. „ Ne aggódj, megoldom!” Most szabadult a börtönből, ahol két évet ült, de van pénze. Fura. Most egy büfét vezet Reginával, de már számtalan bajba keveredett. Ő is negatív személy, mert mindenkit belerángat a sötét bizniszeibe.

Ø  Bécy: A kőgazdag szegény. Pénze van, de a viselkedése miatt még saját lánya sem bírja. Neki egy hatalmas villája van, ahol kiadta albérletbe a szobákat. Klub tulajdonosként az éjszaka embere, nappal pedig a gardróbja tartalmával sokkolja az embereket.

Ø  Alexa: Egy szó van rá: pénzéhes. Bécynél lakik, ő ad neki mindent, de persze Alexa egy független nő. Nyávog minden hülyeségért és nem tudja eldönteni, hogy mit akar. Egy hétig egy problémával van elakadva, - vagy amíg meg nem oldja -, de persze elcseszi. Visszavehetne ő is egy kicsit, egy időre háttérbe szoríthatnák a karakterét, ahogy Regináét is.  

Ø  Evelin: Bécy lánya, akaratos egyéniség, mindig megszerzi, ami neki kell.

Ø  Milán: Hajó tulajdonos, de nincs tisztában olyan alapdolgokkal, amit egy 10 éves tud. A szülei gazdag üzletemberek, de őt nem érdekli, egyedül akar boldogulni.

Ø  Karesz: Semmirekellő, haszonleső. Milán barátja és a hajón dolgozik bár –állítása szerint – fele hajó az övé, de egy forintot nem fizetett érte. Mindketten problémát halmoznak problémára, de nem tudják megoldani, ezért mindig a csőd szélén vannak.

Ø  Drex: A hajó rendezvényszervezője, akit már négyszer - ötször kirúgtak, de az esze miatt kell. Nőcsábász, de el tudja különíteni a magánéletet a hajótól. Tisztában van dolgokkal, ha ő nem lenne a hajó már rég elúszott volna.

Ø  Miri: Az örökké szenvedő lány, de nyilvánvaló nem elég egyértelmű. Mindenki megcsalja, átveri, kihasználja, de nem veszi észre, hiába szólnak neki előre. Összeveszett a szüleivel egy olyan dolog miatt, amihez igazából semmi köze nem lett volna, ezért a hajón lakik ingyen.


Rajtuk kívül még vannak más szereplők is, de szerintem ők a főbb személyiségek.

Ennyi lett volna a mai poszt, remélem tetszett és legalább belenéztek egyszer a sorozatba. Egyébként, ha van valami ötletetek a bloggal kapcsolatban nyugodtan írjátok meg kommentben vagy privát üzenetben. Minden szót örömmel fogadok!