2015. augusztus 25., kedd

Back to school #2

Sziasztok!
Mivel már majdnem itt a suli, ezért elkezdtem készülni rá és gondoltam megosztom veletek, hátha segítek vele.
A mai poszttal segíteni szeretnék a ráhangolódásra.
Nézzük!


Fontosnak tartom, hogy az új tanévet ne teljesen felkészületlenül kezdjük ezért ilyen tájban minden évben át szoktam nézni dolgokat és elkezdtek ráhangolódni.

  1. Nézd át, hogy mit kell még megvenned: Gondolom ti sem szerettek az utolsó nap rohangálni minden kis apró-cseplő dologért. Ezért jó, ha már minimum az iskola előtt egy héttel megvan minden.
  2. Nézd át legalább az érettségi tárgyakból az anyagot: Nem kell minden kis részletet még egyszer megtanulni, de jót tesz a memóriádnak, ha beleolvasol a jegyzeteidbe.Gondolom nektek is van olyan tanárotok, akik előszeretettel iratnak év eleji dolgozatot, ti pedig nem szeretnétek egy karóval indítani.
  3. Kötelező olvasmányok: A leleményesebbek már rég túl vannak rajta, de van olyan ember is, aki még csak most áll neki. Ebben az esetben nézd meg, hogy mi következik a tananyagban először. Logikával nagyjából rá lehet jönni, mivel pl. Janus Pannonius után nem jöhet József Attila. Azokba kezdjetek bele, amik még év elején kellenek.  
  4. Aki korán fekszik, jót alszik: Na, jó, ezt én találtam ki, de azért ez is kapcsolódik a témához. Mindennap próbáljatok meg egy kicsit korábban lefeküdni és korábban kelni, így könnyebben visszaszoktok a koránkelésre.
  5. TV, net, szabadság: Élvezzétek ki az utolsó szabadnapjaitokat, és ne egész napa TV előtt ücsörögjetek, hanem menjetek ki a szabadba és élvezzétek a nyár utolsó pillanatait aztán pedig nézzétek a kedvenc filmeteket vagy olvasatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése